Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο: Ανοικτό μόνο για πεζούς και ποδήλατα το κέντρο της Σπάρτης

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας τελειώνει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, η οποία έχει ανακηρυχθεί πανευρωπαϊκά “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”. Τη μέρα αυτή ο δήμος Σπάρτης καλεί όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας, να συμμετάσχουν ενεργά και να κινηθούν είτε πεζοί είτε με το ποδήλατό τους, κάνοντας μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητα και δημιουργώντας μια νέα συνήθεια!

Για το σκοπό αυτό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να γίνει για μια μέρα η οδός Κων/νου Παλαιολόγου ένας μεγάλος ποδηλατόδρομος (στο τμήμα που περικλείεται από τις οδούς Βρασίδου και Ευαγγελιστρίας), και για τη λεωφόρο Λυκούργου από οδό Γκορτσολόγου έως Αγίου Νίκωνος ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των πάσης φύσεως οχημάτων από τις 9.00′ έως τις 23.00′.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Μουσείο Ελιάς από τον Παναγιώτη Καρούνο, προπονητή του τμήματος ποδηλασίας του Σπαρτιατικού ΓΣ, με θέμα την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου μέσα στην πόλη. Στη συνέχεια (ώρα 18.00′) θα ξεκινήσει η ποδηλατοπορεία μέσα στην πόλη, με τη συμβολή της ομάδας “3π” (Πόλη – Ποδήλατο – Περιβάλλον) και της ομάδας “Activate now//Ενεργοποιήσου τώρα!”.

Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική, ώστε να αναδειχθεί η ανάγκη για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην ευρύτερη κοντινή περιοχή.

Στη δράση συμμετέχουν καταστήματα και καφέ της πόλης που θα διαθέτουν προσφορές την ημέρα αυτή στους συμμετέχοντες της ποδηλατοδρομίας, οι imera-xoris-aytokinhtoοποίοι θα λάβουν στο ξεκίνημα της διαδρομής το διπλανό αυτοκόλλητο σήμα.

Αναζητήστε λοιπόν τα καταστήματα με την αφίσα της ποδηλατοπορείας και κάντε χρήση των προσφορών τους. Πρόκειται για τα: Ministry Music Hall, Λέσχη Σπάρτης Σύμμετρον, Antic, Retro Music Bar, Libre Coffee Revolution, βιβλιοπωλείο Δωρικό, κατάστημα τούχων Terminal, Yiayia’s Kicthen με προσφορά 20% έκπτωση και το Diporto Kafe Bar κληρώνει για τους συμμετέχοντες ένα ποδήλατο.

Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μια βόλτα στην πόλη!