“Ημέρες Βιβλίου” με ποικίλες εκδηλώσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Συνεχίζεται με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημέρες Βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης», που διενεργείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και ekdiloseisγυμνασίων. Συμμετέχουν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικονογράφος Μαρία Δαρδανού και ο εικονογράφος Αθανάσιος Σισμάνης. Παράλληλα λειτουργεί μικρή έκθεση εικονογράφησης στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης (2ος όροφος), μέσα από την οποία τα παιδιά ενημερώνονται από τους δημιουργούς για την πορεία της εικονογράφησης ενός βιβλίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ένας άτιτλος ζωγραφικός πίνακας του κ. Σισμάνη προσφέρει δημιουργικό ερέθισμα σε όσους επιθυμούν να συνθέσουν μια ιστορία εμπνεόμενοι από αυτόν.

pinakas To paidi kai to delfini

Επίσης το Σάββατο 23 Απριλίου και ώρα 19.30′ στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Ευσταθιάδη «Μαύρο Εκλεκτό» από τις εκδόσεις «Μελάνι» σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τις «Ημέρες Βιβλίου» θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτη Ιωάννου «Ντα Βίντσι Λεονάρδου, Αλμπέρτι Λέον Μπατίστα, Πότσο Αντρέα διά την ζωγραφια» (Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης, 2016). Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαΐου στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης (2ος όροφος).

Οι παρουσιάσεις είναι ανοικτές για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις www.nikiforos.edu.gr και www.facebook.com/dkbspartis.