Ημέρες Βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 του μηνός, από τις 4 μέχρι και τις 23/4 θα βρίσκεται σε εξέλιξη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημέρες βιβλίου στη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Σπάρτης». Η δράση απευθύνεται σε παιδιά των τάξεων γ’, δ΄, ε΄, στ΄ δημοτικού σχολείου και γυμνασίου.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να θέσουν ερωτήματα στη συγγραφέα και εικονογράφο κ. Μαρία Δαρδανού, να μάθουν για την εικονογράφηση των βιβλίων της «Ο μαγικός κήπος» και «Η μαγική φλόγα», να εργαστούν πάνω σε σχέδια του εικονογράφου κ. Αθανασίου Σισμάνη και να ασχοληθούν, υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων, με την εικονογράφηση βιβλίου.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου – Δημοσίων Βιβλιοθηκών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου με το κεντρικό μήνυμα «Διαβάζω και αλλάζω».

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις www.nikiforos.edu.gr, www.facebook.com/dkbspartis.