Εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών διοργανώνεται την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11.00′ το πρωί στο πνευματικό κέντρο Σκάλας.
Για τα αίτια, τις μορφές, τα στερεότυπα και την αντιμετώπιση του φαινομένου θα μιλήσουν οι Παναγιώτης Λυμπέρης (αστυνόμος β’, διοικητής ΑΤ Ευρώτα), Θεοδώρα Τσαούση και Αγγελική Χριστοπούλου (ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός αντίστοιχα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Τρίπολης), Παναγιώτα Φλεβαράκη (κοινωνική λειτουργός, προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λακωνίας) και η Αικατερίνη Φωτάκου (δικηγόρος).
Την ημερίδα διοργανώνουν το αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Ευρώτα και η δημοτική κοινότητα Σκάλας.