Ημερίδα στη Σπάρτη για την ευρωπαϊκή δράση eTwinning

etwinning

etwinning

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας διοργανώνει την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου και ώρα 16.30′, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, ενημερωτική ημερίδα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και αφορά στην ευρωπαϊκή δράση eTwinning.

Το eTwinning αποτελεί μια δράση του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο της οποίας σχολικές μονάδες από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, με τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας, αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Συγκεκριμένα, μέσω της δράσης αυτής παροτρύνονται μαθητές και μαθήτριες από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στις νέες τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας.

Η δράση ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2005, ως δράση του προγράμματος eLearning 2004-2006, και μέχρι σήμερα είναι εγγεγραμμένα σε αυτήν περισσότερα από 132.000 ευρωπαϊκά σχολεία.