Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού

Για “λειψανδρία στο νομό Λακωνίας αλλά και στο πυροσβεστικό σώμα γενικότερα” κάνει λόγο η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας, θέτοντας με έμφαση το ζήτημα των προσλήψεων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, “πολλές φορές έχουμε καταγγείλει ότι τα κενά στις υπηρεσίες είναι πάρα πολλά και η κατάσταση επιδεινώθηκε με τη μετακίνηση άνω των 300 συναδέλφων μας στα αεροδρόμια της Fraport και στα κλιμάκια των εθνικών οδών. Η μέθοδος του να μειώσουν την οργανική δύναμη στις υπηρεσίες, για να μην υπάρχουν κενά, δυστυχώς είχε τα αποτελέσματα που έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν.

Προσπαθούν με την κήρυξη γενικής επιφυλακής του πυροσβεστικού σώματος να καλύψουν τα κενά. Από το πρώτο συμβάν και όχι να υπάρχει και δεύτερο… Αλήθεια, οι συνάδελφοι από τα νησιά πώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν στη φωτιά στην Εύβοια;

Η Λακωνία (πυρόπληκτος και επικίνδυνος νομός για πυρκαγιές, σύμφωνα με τη νομοθεσία), ενώ είχε δείκτη επικινδυνότητας 4 (10 & 11 Αυγούστου), μόλις ο δείκτης έγινε 3 (12 Αυγούστου), κλήθηκε να στείλει όχημα και προσωπικό για περιπολία στο νομό Κορινθίας (αποδυναμώνοντας έτσι κι άλλο την πυρασφάλεια του νομού μας). Ελπίζουμε ότι για την ακύρωση της εντολής πρυτάνευσε η λογική και όχι οι παρεμβάσεις του ΔΣ της ΕΥΠΣ Λακωνίας.

Κύριοι, σας λέμε για ακόμα μία φορά ότι το πρόβλημα λύνεται με προσλήψεις και όχι με γενικές επιφυλακές”.