Η αγροτική κινητοποίηση στη Νεστάνη

agrotes tripoli 41 (9)

Αγρότες με αγροτικά κυρίως αυτοκίνητα, πολλά απο τα οποία ήταν γεμάτα με αδιάθετα πορτοκάλια, έφτασαν το πρωί της Παρασκευής στα διόδια της Νεστάνης από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, κυρίως από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, άπλωσαν πανό στα διόδια με τα συνθήματα “Βουλευτές ξυπνάτε, οι αγρότες δεν ξεχνούν και τιμωρούν”, “Όχι στο νομοσχέδιο του θανάτου. Όχι στην εξαθλίωση”, διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα νέα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες. Οι συγκεντρωμένοι σήκωσαν τις μπάρες στη Νεστάνη και παράλληλα μοίραζαν πορτοκάλια στους οδηγούς, που περνούσαν χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση που έχει πραγματοποιηθεί στον αυτοκινητόδρομο, αφού συνεχώς κατέφθαναν παραγωγοί μέχρι και από την περιοχή της Αιγιαλείας.


Στη συνέχεια, οι αγρότες έφτασαν στην Τρίπολη, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Σήμερα με τα πόδια, αύριο με τρακτέρ, αν δεν αρθούν τα μέτρα θα γίνει Κιλελέρ”. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη (μαζί του ήταν η αντιπεριφερειάρχης κ. Ντίνα Νικολάκου και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, Φάνης Στεφανόπουλος και Ηλίας Στρατηγάκος), από τον οποίο ζήτησαν την παρέμβαση της κυβέρνησης για την απόσυρση, κυρίως, των φορολογικών ρυθμίσεων.

“Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός στη χώρα, βάζοντας απέναντι στην κοινωνία τη μεγάλη οικογένεια της αγροτικής οικονομίας”, δήλωσε ο κ. Τατούλης, και πρόσθεσε ότι “είμαστε ξεκάθαρα ταγμένοι με την πλευρά αυτών που υγιώς υποστηρίζουν ότι η αγροτική οικονομία είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα της προσπάθειας της χώρας για έξοδο από την κρίση”. Είπε μάλιστα πως με εντολή του στελέχη της Περιφέρειας θα βρίσκονται δίπλα στον αγώνα των αγροτών. Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ακόμη τον πρόεδρο του συντονιστικού οργάνου των αγροτών κ. Παναγιώτη Πεβερέτο και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία ότι θα φέρει το ψήφισμα των αγροτών στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ως έκτακτο θέμα, ώστε με ομόφωνη απόφαση να ενισχύσει τον αγώνα τους.

“Μετά από πάρα πολλά χρόνια οι αγρότες κατάφεραν να ενώσουν τους πελοποννήσιους και να διαδηλώσουν όλοι μαζί για τα δίκαια αιτήματά τους”, δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Τάκης Πεβερέτος, σχολιάζοντας την εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

agrotes tripoli 41 (3)agrotes tripoli 41 (7)agrotes tripoli 41 (12)agrotes tripoli 41 (13)agrotes tripoli 41 (16)agrotes tripoli 41 (18)agrotes tripoli 41 (20)agrotes tripoli 41 (34)agrotes tripoli 41 (54)