Η αγροτική συγκέντρωση στην πλατεία Μολάων

Το μεσημέρι της Παρασκευής 14/3 στην πλατεία των Μολάων πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συγκέντρωση αγροτών για το φορολογικό νομοσχέδιο, από τη Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Αγροτών Δήμου Μονεμβασίας.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο κ. Δημήτρης Θεοδωρακάκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων Πακίων, ο οποίος καλωσόρισε όσους παρευρέθησαν και υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις είναι πρωτόγνωρες για την περιοχή μας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ευχόμενος καλή επιτυχία στους αγώνες των αγροτών και ζητώντας το “πάγωμα” για φέτος του φορολογικού νομοσχεδίου. Ο κ. Πουλίκος Δεληγιάννης, εκπροσωπώντας τον Εμπορικό Σύλλογο Μολάων, το Σύλλογο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μολάων, καθώς και το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Νοτιοανατολικής Λακωνίας, εξήρε την αγωνιστικότητα των παραγωγών και εξέφρασε την αλληλεγγύη του συνόλου των επαγγελματιών, αφού όπως είπε βρίσκονται και εκείνοι σε απόγνωση. Επόμενος ομιλητής ήταν ο λογιστής κ. Παύλος Σταματάκος, που επεσήμανε ότι ο κλάδος του στέκεται αλληλέγγυος στα δίκαια αιτήματα των γεωργών και κτηνοτρόφων. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών κ. Γιάννης Λυριωτάκης τόνισε ότι ο αγώνας αυτός απαιτεί μεγαλύτερη επαγρύπνηση και συμμετοχή από όλους, διότι “δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίσουν ξανά για εμάς χωρίς εμάς”. Χαιρετισμό, τέλος, απηύθυνε εκπρόσωπος των αγροτών από την Ανατολική Μάνη, ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης εξέδωσαν το Λύκειο και το Γυμνάσιο Μολάων.

Η συντονιστική επιτροπή ευχαρίστησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα τοπικά ραδιόφωνα που προβάλλουν το δίκαιο αγώνα των αγροτών, εξαιρώντας από τις ευχαριστίες τα μεγάλα κανάλια.