Η Αθήνα στέλνει στη Λακωνία ενισχύσεις για τις πλημμύρες

Ενισχύσεις από την Αθήνα καταφθάνουν στη Λακωνία, όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας, που έχει μεταβληθεί σε λίμνη, αλλά και στο Έλος.

Ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ελικόπτερο μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Από τον καιρό μαστίζεται και η Μεσσηνία, όπου αυτή την ώρα (13.55′) μεταβαίνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση. Στην περιοχή μεταβαίνει εκτάκτως και ο κ. Τόσκας, ο οποίος ακύρωσε όλες του τις υποχρεώσεις. Οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν συναντήσεις με δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, για την εκτίμηση των ζημιών και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Στο μεταξύ, εκτός από τις αντλίες που έστειλε η πυροσβεστική το πρωί στην Καλαμάτα, από την Αθήνα και την Τρίπολη, στέλνονται στη Λακωνία άλλα επτά οχήματα, επίσης από την Αθήνα, ομάδα της ΕΜΑΚ με μία βάρκα και ένα ερπυστριοφόρο όχημα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις τοπικές υπηρεσίες.

(με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)