“Η αλήθεια που πονάει”

Mitrakos Vaggelis

του Βαγγέλη Μητράκου


Οίκος Μασάζ
Μασάζ (πολιτικό) κάνουν ο Τσίπρας και ο Καμμένος στους βουλευτές τους, για να ψηφίσουν αδιαμαρτύρητα τα μέτρα εξόντωσης. Λες και υπήρχε περίπτωση να μην τα ψηφίσουν χωρίς μασάζ. Αφήνει κανένας την καρέκλα της εξουσίας χάριν της συνέπειας και της πολιτικής εντιμότητας;
Αμ δε!

Πούλα!
– Κι αφού παρέλαβε από τα χέρια του κ. Τσίπρα τα 14 ελληνικά αεροδρόμια η Fraport Greece, αύξησε ΑΜΕΣΩΣ την τιμή των εισιτηρίων!
– Οι μέτοχοι της Fraport Greece είναι ο γερμανικός διαχειριστής αεροδρομίων Fraport ΑG και ο ελληνικός Όμιλος Κοπελούζου.
– Στις 23 Ιανουαρίου 2015, στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο κ. Τσίπρας είχε πει: «Δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων. Τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο βόρειος οδικός άξονας δεν είναι κερδοφόρα φιλέτα προς χάρισμα».

Δεν ψηφίζω, αλλά θα τα εφαρμόσω!
– Ο κ. Μητσοτάκης διατυμπανίζει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα εξόντωσης που θα φέρει στη βουλή ο κ. Τσίπρας, όμως σταματά εκεί. Γιατί ξέρει πολύ καλά πως, αν γίνει κυβέρνηση, θα τα εφαρμόσει στο ακέραιο.
– Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι πλέον οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και πρέπει γι’ αυτό να αποδοκιμαστούν καθολικά στις επόμενες εκλογές.

Μπράβο και πάλι μπράβο!
Την ώρα που ελληνικές οικογένειες φυτοζωούν γιατί δεν έχουν ούτε 1 ευρώ στην τσέπη, η κυβέρνηση (αυτή που θα χτυπούσε το λαθρεμπόριο) ψήφισε τροπολογία στη βουλή με την οποία διαγράφονται, αναδρομικά, πρόστιμα 36,5 εκατομμύρια ευρώ από λαθρεμπόριο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη!
Πώς μετά ο Σαββίδης να μην βλέπει τον ΤΣΙΠΡΑ σαν ΠΟΥΤΙΝ!

Δεν είναι Αριστερά
Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέτυχαν ως “Αριστερά”. Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχαν ως “Δεξιά”. Η πόρτα για το δρόμο της Αριστεράς παραμένει ανοιχτή!

Συγκίνηση!
“Πόση συγκίνηση που θα κόψουν συντάξεις για να δώσουν χρήματα σε “ποιοτικές δημόσιες υποδομές” (αντίμετρα βλέπεις…), που θα πουλήσουν μέχρι και τα διόδια, που θα ‘χουν ασυλία τα τραπεζικά στελέχη (για το γιουρούσι που ετοιμάζουν…) και πόσο συγκινητικό που μέσα στ’ άλλα προαπαιτούμενα πρέπει να ρυθμίσουμε και τα εκτός έδρας του ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, μη και δεν πληρώνονται επαρκώς οι άνθρωποι των δανειστών!” (Κωνσταντίνος Στάγκος – Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών)

Ο υπουργός των απολύσεων πρωθυπουργός;
Θα μείνει στην ιστορία ως «ο υπουργός των απολύσεων», αλλά θέλει να γίνει πρωθυπουργός ελέω Τσίπρα. Ας θυμηθούμε:

Μιλώντας στον BHMA Fm (Μάρτιος 2013), ο τότε βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει χαρακτηριστικά: «Αν σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στη φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα “κόκκινα δάνεια”. Σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».

Όταν τον Ιούνιο 2013 έγινε υπουργός του Σαμαρά, εφάρμοσε πλήρως αυτά που είχε πει, οδηγώντας στη «λαιμητόμο» των μνημονίων και της ανεργίας χιλιάδες υπαλλήλους, περισσότερους απ’ όσους ζητούσαν τα αφεντικά!