Η ανακοίνωση του δήμου Σπάρτης για το περιστατικό ξυλοδαρμού των δύο αντιδημάρχων

Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε ο δήμος Σπάρτης σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε δύο αντιδημάρχους:

“Ο δήμος Σπάρτης και η σπαρτιατική κοινωνία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη βίαιη και βάναυση συμπεριφορά ομάδων ρομά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος μας και η ελληνική κοινωνία να τους συνδράμουν πολύπλευρα.

Σήμερα, ομάδα ρομά έστησε ενέδρα και κυριολεκτικά απήγαγε και κακοποίησε έναν αντιδήμαρχο, όπως και τον δεύτερο αντιδήμαρχο που έσπευσε να τον βοηθήσει, με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε επαγγελματική άδεια για τη λαϊκή αγορά. Τέτοιες νέες άδειες όμως θα μπορεί να δοθούν μόνο μετά τη πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης), και ύστερα από επίσημη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, και όχι με απλή απόφαση οργάνων του δήμου.

Ευχαριστούμε τον αστυνομικό διευθυντή κ. Τσιγαρίδη και την ομάδα των αστυνομικών για την άμεση επέμβασή τους και τη σύλληψη των πρώτων υπαιτίων.

Πέρα από τις δικές μας συνεχείς προσπάθειες, ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλλουν αποφασιστικά τέλος σε όλες τις βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, για να μπορέσουν να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News