Η Αναστασία Χριστοφιλάκη ερμηνεύει τραγούδια της Στέλλας Χασκίλ

Κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου στα δισκοπωλεία και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες η συλλογή τραγουδιών Stella’s Haskil Belcantos – Anastasia Christofilaki (μπελκάντο & ρεμπέτικων), σε ερμηνεία Αναστασίας Χριστοφιλάκη. Πρόκειται για μία συλλογή τραγουδιών που έχει ερμηνεύσει η σπουδαία Στέλλα Χασκίλ και έχουν γραφτεί μεταξύ 1947-1951. Η Protasis Music παρουσιάζει μια παραγωγή αρχείο αφιερωμένη στη σημαντική ερμηνεύτρια και δημιουργό Στέλλα Χασκίλ με τραγούδια που έγραψε η ίδια, αλλά και τραγούδια άλλων μεγάλων μας δημιουργών που η ερμηνεία της σημάδεψε.

Άξια ερμηνεύτρια που σέβεται την ιστορική καλλιτεχνικά προσωπικότητα της Στέλλας Χασκίλ είναι η μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αναστασία Χριστοφιλάκη, που παράλληλα με το λυρικό τραγούδι πάντα έριχνε “κλεφτές” ματιές στο ρεμπέτικο, ένα είδος τραγουδιού που παρότι είναι κόντρα στη λυρική της παιδεία και τις αναμφισβήτητες φωνητικές της δυνατότητες βρήκε τέλεια εφαρμογή στα τραγούδια που ερμήνευσε η Στέλλα Χασκίλ.

Στη συλλογή, εκτός από τραγούδια που έγραψε η ίδια και ο σύζυγός της Ζακ Ιεχασκέλ, περιλαμβάνονται και τραγούδια μεγάλων μας δημιουργών (όπως οι Βασίλης Τσιτσάνης, Γιώργος Μητσάκης, Μανώλης Χιώτης, Σπύρος Περιστέρης και Γιάννης Στμούλης) τα οποία έχουν εμηνευθεί καθοριστικά από τη Στέλλα και ερμηνεύονται επίσης υπέροχα από την Αναστασία Χριστοφιλάκη, η οποία με την ιδιαίτερη τεχνική της και τη λυρική της παιδεία αντιμετωπίζει το όλο αυτό εγχείρημα με τη μεγάλη ευθύνη και τη σοβαρή κατάθεση ποιότητας που αξίζει στα τεράστια αυτά ονόματα της ελληνικής μουσικής ιστορίας.