Η απάντηση Καμμένου για την αποκατάσταση της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης

Απάντηση για την πρόοδο του έργου αποκατάστασης του αρχοντικού Ματάλα (Λέσχη Αξιωματικών) έλαβε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης, σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στα μέσα Μαρτίου.

Στην απάντησή του, το ΥΠΕΘΑ αναφέρει ότι από την πλευρά του έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα βήματα για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η απάντηση της οποίας ήταν ότι το έργο δεν θα ενταχθεί σε κάποιο ΕΠ, αλλά ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικοί πόροι για τη χρηματοδότησή του.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Πάνος Καμμένος ενημερώνει μεταξύ άλλων στην απάντησή του πως “το ΥΠΕΘΑ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να έχει την ωριμότητα προς άμεση υλοποίησή του, εφόσον γίνει εφικτό να ενταχθεί σε κάποιο ΕΠ του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Στο πλαίσιο προώθησης του εν λόγω έργου, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων συμμετείχαν σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου που έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου 2018 στην Τρίπολη, όπου δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη χρησιμότητα και το επίπεδο ωριμότητας του υπόψη έργου και ζητήθηκε η ένταξή του σε ΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τέλος, η απάντηση του κ. περιφερειάρχη ήταν να μην επιμείνουμε περαιτέρω για ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε ΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά επί του θέματος, για την υλοποίηση του έργου από άλλες πηγές χρηματοδότησης”.