Η απάντηση του δήμου Σπάρτης για τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

Σε ανακοίνωση για το ζήτημα της μη αποκομιδής των σκουπιδιών και τα συσσωρευμένα απορρίμματα στους δρόμους της Σπάρτης προχώρησε ο δήμος Σπάρτης. Όπως αναφέρει: “Ο δήμος Σπάρτης ζητά την κατανόηση των δημοτών για το θέμα που προέκυψε με την ολιγοήμερη έλλειψη καυσίμων, που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν με επάρκεια πολλές υπηρεσίες του. Ήδη τα απορριμματοφόρα βγήκαν στους δρόμους της Σπάρτης και η αποκομιδή των σκουπιδιών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί πως οι διαδικασίες για την αγορά επαρκής ποσότητας καυσίμων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του δήμου έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τις υπηρεσίες τον Απρίλιο του 2019, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει.

Η νέα δημοτική αρχή ενημερώθηκε για την εκκρεμότητα αυτή στο τέλος του Σεπτεμβρίου! Οι απαιτούμενες διαδικασίες όμως ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Πολύ σύντομα θα δοθεί οριστική λύση για την επαρκή αγορά καυσίμων και όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους προς όφελος των πολιτών και της πόλης”.