Η απάντηση του υπουργείου για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Λακωνία

Ο βουλευτής Λακωνίας του Σύριζα Σταύρος Αραχωβίτης είχε καταθέσει στις 23 Σεπτεμβρίου ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Λακωνία, την ενίσχυση των υπηρεσιών και την εξασφάλιση χώρου αξιοπρεπούς προσωρινής υποδοχής.

Η ερώτηση αφορούσε στην βραχεία παραμονή προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάζονται στις ακτές της Λακωνίας ή διασώζονται κοντά στις ακτές, καθώς και στην απόφαση για την απομάκρυνση των οχημάτων διπλού διαφορικού (4Χ4) τύπου Navara από την αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας που συνέδραμαν το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η απάντηση του υπουργού για την αναγκαιότητα εξεύρεσης χώρου κατάλληλου για την υποδοχή των αφιχθέντων, μέχρι ότου διεκπεραιωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την φιλοξενία τους σε κατάλληλο μέρος, δεν λέει κουβέντα για “βραχεία παραμονή”. Όπως ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης «Αντιθέτως, αυτό που προκύπτει από την απάντηση είναι η επιβεβαίωση όλων των πρόσφατων δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε αναζήτηση δομών φιλοξενίας εκ μέρους της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας κι όχι “προσωρινά” το σοβαρό ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Σύριζα είπε πως στην απάντηση του υπουργού αναφέρεται σχετικά: “..Στο πλαίσιο αυτό, σχετικό τυγχάνει το από 3/10/19 δελτίου τύπου του υπουργείου μας, στο οποίο περιλαμβάνεται προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά κτιρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών προς μίσθωση για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο”.