Η αρχαιοτέρα θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Σπάρτης

leitourgia

Agios Iakovos o Adelfotheos

Σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η εκκλησία μας γιόρτασε τη μνήμη του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου. Στο μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε το πρωί, από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, η αρχαιοτέρα θεία λειτουργία, την οποία συνέγραψε ο άγιος Ιάκωβος και η οποία τελείται με τη συμμετοχή του αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της ιεράς μητροπόλεως.

Με την ολοκλήρωση της τελετής ο σεπτός ποιμενάρχης μας μίλησε για τη μεγαλοπρεπή αυτή θεία λειτουργία, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις έως ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής των χριστιανών στη θεία λειτουργία, καθώς και στην κοινωνία των αχράντων μυστηρίων. Νωρίτερα το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης και εφημέριος του ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος π. Σεραφείμ Κοσμάς.

leitourgia

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και με τη συνοδεία του διευθυντή του σχολείου κ. Περγαντή και των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν στη θεία λειτουργία μαθητές και μαθήτριες της γ΄ τάξης του 1ου γυμνασίου Σπάρτης.

(με πληροφορίες από www.immspartis.gr)