Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανοίγει τις πύλες της σε 2.450 πτυχιούχους

aspaite

aspaite

Η ΑΣΠΑΙΤΕ το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα δεχθεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φοιτητών, δηλαδή 1.950 πτυχιούχους για λήψη πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας και 500 πτυχιούχους για λήψη πιστοποιητικού συμβουλευτικής και προσανατολισμού.

Ήδη έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Παιδείας μεγάλος αριθμός προσλήψεων εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ, και τα ανωτέρω πιστοποιητικά αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους πτυχιούχους ανεξάρτητα από ειδικότητα και προσόντα, διευρύνοντας τη βάση των φοιτητών, δεδομένου ότι τα μαθήματα θα διεξαχθούν σε έντεκα πόλεις στην Ελλάδα.

Το «Ετήσιο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ)» θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο, Ιωάννινα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κοζάνη, Σαπες και Άργος.

Το «Πρόγραμμα ειδίκευσης στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ)» θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο, Ιωάννινα, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κοζάνη, Σαπες, Άργος.

Τα προγράμματα είναι ετήσιας διάρκειας και διασφαλίζουν το πολύτιμο και απαραίτητο προσόν για εισαγωγή στην εκπαίδευση και στη συμβουλευτική αντίστοιχα.

Τα μαθήματα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν εργαζόμενοι, αφού είναι απογευματινά.

Η εισαγωγή θα γίνει με δημόσια, ανοικτή ηλεκτρονική κλήρωση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Πάτρα. Για πληροφορίες και υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες www.aspete.gr και aspete.eap.gr. Η διάρκεια υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/9.