Η αυθεντική ιταλική συνταγή για απολαυστικό τιραμισού

Υλικά

⇒ 250 γραμ. τυρί μασκαρπόνε (σε θερμοκρασία δωματίου)

⇒ ¾ φλιτζανιού ζάχαρη

⇒ 3 κρόκοι αυγών (πάρα πολύ φρέσκοι)

⇒ ¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

⇒ 2 βανίλιες

⇒ ½ φλιτζάνι κονιάκ (ή γλυκό κρασί Marsala)

⇒ 2 κουταλιές σούπας κακάο

⇒ μπισκότα σαβαγιάρ (20 περίπου)

⇒ ¼ φλιτζάνι κονιάκ

Για το σιρόπι

⇒ 2/3 κούπας δυνατό καφέ (espresso)

⇒ 1/3 φλιτζάνι νερό

⇒ 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

⇒ ¼ φλιτζάνι κονιάκ

Εκτέλεση

Φτιάξτε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει καλά, βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τον καφέ και το κονιάκ και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντυγί και βάλτε την στο ψυγείο να παγώσει.

Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Ρίξτε τη βανίλια και το κονιάκ και προσθέστε σιγά-σιγά τη συνταγί ανακατεύοντας το μίγμα ελαφρά.

Αφρατέψτε το τυρί με ένα πιρούνι και προσθέστε το στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.

Βουτήξτε τα μπισκότα σαβαγιάρ στο σιρόπι (γρήγορα για να μην λιώσουν) και τοποθετήστε μια στρώση σε μια πιατέλα. Βάλτε από πάνω τη μισή κρέμα και μετά άλλη μια στρώση μπισκότα. Σκεπάστε με την υπόλοιπη κρέμα.

Κοσκινίστε από πάνω το κακάο και το βάλτε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.