Η βασιλόπιτα της Φιλαρμονικής Μολάων

pita (1)

pita (1)

Σε μια όμορφη και ζεστή εκδήλωση στο ενοριακό πνευματικό κέντρο Μολάων, η φιλαρμονική της εν λόγω δημοτικής ενότητας έκοψε τη βασιλόπιτά της, ενώ παράλληλα απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων και στην κ. Σπυριδούλα (Ρούλα) Παναρίτη.

Την κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Πετρολέκας, ενώ παρουσιάστηκε και μουσικό πρόγραμμα που περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια και τραγούδια ελλήνων συνθετών. Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο μαθητής της φιλαρμονικής Αριστείδης Βλάχος. Τα δώρα ήταν προσφορά επαγγελματιών των Μολάων, μελών της φιλαρμονικής.

Λίγα λόγια για τη Φιλαρμονική Μολάων

Ιδρύθηκε προπολεμικά από το Σύλλογο Φιλοπρόοδων Νέων Μολάων. Τη διδασκαλία της ανέλαβε ο μολαΐτης μουσικοδιδάσκαλος Αλέξανδρος Μαχαίρας. Δραστηριοποιήθηκε μέχρι λίγο πριν τον πόλεμο.

pita

Μετά το β΄ παγκόσμιο πόλεμο, το 1958, επανιδρύθηκε από τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων. Οικονομικά ενισχύθηκε από τον ευεργέτη Νικόλαο Δημάκο και την Εθνική Αδελφότητα Γυναικών Μουσικών Οκλαχόμας Αμερικής. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε το 1959, με πρώτο αρχιμουσικό τον Θεόδωρο Παπά.

Παρέμεινε υπό τη διοίκηση και φροντίδα του Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων μέχρι το 2006, όταν και έγινε δημοτική. Από το 2011 έχει ενταχθεί στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Μονεμβασίας.