Η δήμαρχος του Haldensleben στον Εθελοντικό Σταθμό Δήμου Ευρώτα

episkepsi d. Haldensleben (3)

episkepsi d. Haldensleben (1)

Η δήμαρχος της πόλης Haldensleben της Γερμανίας κ. Regina Blenkle, που παρέλαβε καθήκοντα προ τριμήνου, επισκέφθηκε τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Δήμου Ευρώτα, καθώς θεωρούσε πως ήταν μέσα στις βασικές προτεραιότητές της.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην δήμος Haldensleben της Γερμανίας είχε δωρίσει πριν από έναν χρόνο στον λακωνικό πυροσβεστικό σταθμό ένα πυροσβεστικό όχημα.

episkepsi d. Haldensleben (2)

Η δήμαρχος κατά την επίσκεψη της, συνοδευόμενη και από τον εμπειρογνώμονα σε θέματα κατασκευών και τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντή για την ελληνογερμανική συνέλευση κ. Joachim Wintjen, ενημερώθηκε από τον διοικητή του σταθμού πυρονόμο Τζανέτο Δαμηλάκο για τις δράσεις του σταθμού, τις ασκήσεις και τα συμβάντα στα οποία συμμετείχε και το δωρηθέν πυροσβεστικό όχημα. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των επισκεπτών και του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γυθείου -όπου υπάγεται ο εθελοντικός σταθμός- πυραγού Κωνσταντίνου Γραφάκου όσον αφορά στον ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και τις εκπαιδεύσεις όπου συμμετέχουν οι εθελοντές. Σημαντική ήταν η παρέμβαση του υπευθύνου πολιτικής προστασίας του δήμου Ευρώτα κ. Δήμου Βέρδου, όταν επεσήμανε την άριστη σχέση μεταξύ δήμου Ευρώτα και ΠΥ Γυθείου, καθώς και τη συνεχή ενίσχυση του δήμου προς τον σταθμό σε υλικά και μέσα καθ’ όλη τη διάρκεια της διετούς λειτουργίας του.

episkepsi d. Haldensleben (3)

Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους του σταθμού από τον ΠΠΥ Ευάγγελο Κούρλα. Η δήμαρχος δήλωσε ενθουσιασμένη για όλα όσα είδε και τις δράσεις του σταθμού. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού για μελλοντικές συνεργασίες, πάντα με σκοπό την καλύτερη γνώση, εξοικείωση και ετοιμότητα στην κοινή προσπάθειά για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.