“Η Δημοκρατία της Σιωπής”

Poulokefalos Giorgos front

γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος
_________________________________________________________

Ο θεσμικός αυταρχισμός ξανάγραψε ιστορία στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Σε ένα μείζον ζήτημα όπως αυτό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, δυστυχώς το έλλειμμα δημοκρατίας εκ μέρους της περιφερειακής αρχής σημάδεψε και τη σημερινή [σ.σ. 23/11] συνεδρίαση.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι ένα: Μπορεί για ένα τέτοιο ζήτημα η Περιφέρεια να αποφασίσει ερήμην των δημάρχων και της κοινωνίας;
Νομιμοποιείται η πλειοψηφία να αγνοήσει τη βούληση και τις θέσεις των εκπροσώπων του α’ βαθμού;

Η αλήθεια είναι αδυσώπητη! Όσοι απεργάζονται για αυτόν τον τόπο τα σχέδια της μονοπολικής οικονομίας εγχώριων και εξωχώριων συμφερόντων, θα διαψευστούν!
Η πολιτική χωρίς δημοκρατικό υποκείμενο δεν είναι πολιτική!
Είναι ανιχνεύσιμος φασισμός!
Κάθε άλλη εκδοχή ανάμεικτη με συμπεριφορές αλαζονείας, απόκρυψης στοιχείων, βολονταρισμού και αρχηγισμού είναι το υποκριτικό πρόσχημα για να περάσει ο εκβιασμός! Ή ΣΔΙΤ ή τίποτα!

Οι παρηκμασμένοι εκπρόσωποι και θλιβεροί διαχειριστές της παθητικής «ολίσθησης» στην 28ετή ομηρία των πολιτών της Πελοποννήσου στην όποια ΤΕΡΝΑ, πλανώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίσουν εν απουσία της τοπικής κοινωνίας˙ να οδηγήσουν έκοντες άκοντες αυτή την κοινωνία στην υπό διαμόρφωση με ακατανόητους δυσμενείς όρους νέα «σκουπιδική» πραγματικότητα!˙ έξω από συλλογικό και θεσμικό περιβάλλον με ατελείς και φοβικούς μονολόγους, κρυπτόμενοι πίσω από ερασιτεχνικούς τακτικισμούς με δήθεν δημοκρατικό περιτύλιγμα.

Αναγνωρίζουμε ότι είναι η ώρα μηδέν για το ζήτημα των σκουπιδιών της Πελοποννήσου, όμως αυτό το άθροισμα που περιφέρει δημοσίως την αρετή της ηθικής ακεραιότητας και την διαλαλεί μήπως και ξεχαστεί κανείς ιθαγενής και δεν την εμπεδώσει, ο αυθεντικός ερμηνευτής της βούλησης του λαού, δεν έχει τη νομιμοποίηση να αποφασίσει με απούσα την κοινωνία!
Όταν μάλιστα τα τοπικά σχέδια διαχείρισης εμφανώς έχει αποδειχθεί ότι υπερέχουν σε σχέση με την πρόταση που προωθεί και πλασάρει η Αρχή.
Ο κοινωνικός έλεγχος θα επιβληθεί, δεν θα αγνοηθεί και δεν θα θρυμματισθεί!
Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο!