Η διάβρωση των εδαφών στην Περιφέρεια Πελ/σου

synedrio gia diavrosi (12)

synedrio gia diavrosi (12)

Οι δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προστασία των εδαφών έναντι της διάβρωσης, μέσω του έργου SoilProLife+, παρουσιάστηκαν χθες σε σχετικό συνέδριο στη Σπάρτη. Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Κων/νος Κυριακόπουλος, Κων/νος Γαλιώτος, Κων/νος Καραμπουρνιώτης και Παύλος Φιλιππίδης.

Στο πλαίσιο των ομιλιών έγινε αναφορά στις διάφορες μορφές διάβρωσης, στους παράγοντες υποβάθμισης των εδαφών και σε ενδεικτικά μέτρα προστασίας, ενώ επισημάνθηκε το γεγονός ότι η Πελοπόννησος είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή λόγω των δυσμενών παρεμβάσεων από φυσικούς και ανθρωπογενείς παράγοντες.

Στον χαιρετισμό της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα αναφέρθηκε με συντομία στις επιπτώσεις της εδαφικής διάβρωσης (μείωση παραγωγής, ερημοποίηση κλπ), τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης του κοινού για την περιβαλλοντική προστασία.

Παρεμβάσεις – τοποθετήσεις και ερωτήσεις υπήρξαν επίσης από τον γεωπόνο-εδαφολόγο κ. Σταύρο Αραχωβίτη και τον περιφερειακό σύμβουλο και γεωπόνο κ. Γιάννη Τζεφεράκο.

Kyriakopoulos Konstantinossynedrio gia diavrosi (1)Tzanetea NtiaGaliotos KonstantinosKarabourniotis Konstantinossynedrio gia diavrosi (5)synedrio gia diavrosi (6)Fillippidis Pavlossynedrio gia diavrosi (8)synedrio gia diavrosi (9)Araxovitis StavrosTzeferakos Giannis