Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας του παιδιού, το Κέντρο Λογοθεραπείας “Νόησις” διοργανώνει ομιλία, φιλοξενώντας ως κύρια ομιλήτρια την κ. Χρυσούλα Μαυράκη, ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλο παιδιού και οικογένειας. Θέμα της ομιλίας της θα είναι τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει μια οικογένεια με το παιδί της σε κάθε ηλικιακή του φάση, από τη νηπιακή έως και την εφηβική ηλικία.

Ενδεικτικά τα θέματα που θα καλυφθούν είναι:
> Προσχολική ηλικία: διαταραχές διατροφής, ύπνου, λόγου, συμπεριφοράς, επικοινωνίας, ψυχοσωματικές ασθένειες
> Σχολική ηλικία: μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα συγκέντρωσης, κατάθλιψη, δυσκολίες κοινωνικοποίησης, άγχος, ψυχοσωματικές ασθένειες
> Εφηβεία: διαταραχές διατροφής, σχολική αποτυχία, διαταραχές ταυτότητας φύλου, άγχος, κατάθλιψη, διαταραχές διαγωγής, ψυχοσωματικές ασθένειες, χρήση ουσιών
> Δυσκολίες μέσα στην οικογένεια, όπως διαζύγιο, πένθος, κακοποίηση, και τι επίδραση μπορούν να έχουν αυτές στα παιδιά.

Το Κέντρο Λογοθεραπείας “Νόησις” (Αρχιδάμου 95, Σπάρτη) προσκαλεί λοιπόν όλους τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να ενημερωθούν, να διατυπώσουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους και να μιλήσουν σε προσωπικό επίπεδο με την κ. Μαυράκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο στο τηλέφωνο 27310 20793 ή με e-mail στο infο@kentronoisis.gr.

Λίγα λόγια για τη Χρυσούλα Μαυράκη

Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική (Psychology and Councelling), καθώς και στην mayraki-xrysoulaεμψύχωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Από το 1977 έως σήμερα έχει εργαστεί ως σύμβουλος και επόπτρια προσωπικού σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Έχει υπάρξει επίσης εκπαιδεύτρια παιδαγωγών και δασκάλων σε θέματα τέχνης και καλλιτεχνικής παιδείας, συνεργάτιδα εκδοτικού οίκου για την παρουσίαση και προώθηση βιβλίων σε νεανικό κοινό σε όλη τη χώρα, εκπαιδεύτρια παιδαγωγών και δασκάλων σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία των δήμων Καισαριανής, Αγίων Αναργύρων και Χαϊδαρίου Αττικής, εκπαιδεύτρια κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, ψυχοπαιδαγωγική σύμβουλος, εκπαιδεύτρια και επόπτρια προσωπικού και εθελοντών στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, διευθύντρια και αρχηγός σε παιδικές κατασκηνώσεις, σύμβουλος ομάδων και σχολών γονέων, σύμβουλος παιδιών και εφήβων, ατομικά και ομαδικά.