Η διοίκηση του Επιμελητηρίου συζήτησε με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη συνάντηση της διοίκησης με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη (ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου), Μιχάλη Σπουρδαλάκη και Ραλλία Χρηστίδου. Στη συνάντηση μετείχαν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας αλλά και του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναρίτης, στην τοποθέτησή του, τόνισε ότι “η ουσιαστική συμμετοχή των Επιμελητηρίων στα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη διάχυση των κοινοτικών κονδυλίων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης των υποδομών, ειδικά στην Περιφέρεια, είναι ζωτικής σημασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφενός μεν γιατί τα Επιμελητήρια είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, αφετέρου δε είναι ο θεσμός που συγκεντρώνει τα στοιχεία του επιχειρείν και κατέχει την εμπειρία και τη γνώση για τα προβλήματα και τις ανάγκες των επιχειρήσεων”. Έθεσε επίσης στους υποψηφίους ευρωβουλευτές τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Λακωνίας: την υψηλή φορολογία, τη δημιουργία μουσείου στη Σπάρτη, το υψηλό κόστος χρήσης του οδικού τμήματος Λεύκτρου – Σπάρτης, την ανάγκη κατασκευής νέας γέφυρας του Ευρώτα στη Σκάλα και της αξιοποίησης των δύο ιστορικών γεφυρών του ποταμού σε Σπάρτη και Σκάλα, τη βελτίωση των οδικών υποδομών του νομού, τη δημιουργία της παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη, καθώς και τη βελτίωση και αξιοποίηση του λιμανιού στο Γύθειο και το φλέγον θέμα των πανεπιστημιακών σχολών και των προβλημάτων των υποδομών υγείας. “Οι επιχειρηματίες της Λακωνίας απαιτούν την ενεργή συμμετοχή των ευρωβουλευτών στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τη μεταφορά αυτών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο” σημείωσε.

Ο Δ. Παπαδημούλης συμφώνησε και δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα για ενεργό ρόλο των Επιμελητηρίων στη διαχείριση και σύνταξη των προγραμμάτων ενισχύσεων των επιχειρήσεων. Ακολούθησε συζήτηση επί των προβλημάτων της Λακωνίας και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεσμεύτηκαν να προωθήσουν την επίλυσή τους.