Η δραστηριότητα του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας “Πέτρος ο Πελοποννήσιος”

Mousikos Syndesmos Petros o Peloponnisios

Mousikos Syndesmos Petros o Peloponnisios

Το ΔΣ του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας “Πέτρος ο Πελοποννήσιος” κάνει γνωστές τις δράσεις του για τη χρονιά 2014/15 στους φιλόμουσους του νομού και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τη βυζαντινή –εκκλησιαστική και εξωτερική- παραδοσιακή μουσική:

1) “Πρακτικό σχολείο ψαλτικής” κάθε Σάββατο κατά την ακολουθία του εσπερινού (για τους χειμερινούς μήνες 5 μμ) στον μητροπολιτικό ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

2) “Πρακτικό σχολείο κανοναρχών”, για παιδιά μέχρι 15 ετών που ενδιαφέρονται για την ελληνική εκκλησιαστική και παραδοσιακή μουσική. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στα γραφεία του Συνδέσμου (Λυσάνδρου 3, Σπάρτη) και ώρα 12-1 μμ.

3) Συμμετοχή στη μηνιαία ιερά αγρυπνία στο μετόχι της Παναγίας της Πορταΐτισσας. Η ακριβής ημέρα της αγρυπνίας και τα ψαλλόμενα μέλη θα ανακοινώνονται στα μέλη του Συνδέσμου από την επίσημη σελίδα του στο facebook (Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας “Πέτρος ο Πελοποννήσιος”).

4) Τα γραφεία του Συνδέσμου στη Σπάρτη θα είναι ανοικτά για τους φίλους του κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18.00΄ – 20.00΄. Με αυτό τον τρόπο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να εγγραφούν ως μέλη στο Σύνδεσμο, να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα πρόσβασης στη βάση δεδομένων και στο αρχείο του Συνδέσμου και θα μπορούν να προμηθευτούν οπτικοακουστικό και έγγραφο υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 6948938070.