Η εκπομπή του Rick Stein για το BBC στο Δήμο Μονεμβασίας

Stein BBC

Γυρίσματα στο δήμο Μονεμβασίας πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 28 έως 31 Ιουλίου για την τηλεοπτική εκπομπή γαστρονομίας του Rick Stein, η οποία προβάλλεται στο βρετανικό κανάλι BBC. Ο Stein είναι ένας από τους διασημότερους σεφ στη Μεγάλη Βρετανία. Τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια παρουσιάζει εκπομπές γαστρονομίας που παρακολουθούνται από εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έχει γράψει πληθώρα σχετικών βιβλίων.

Η θεματολογία της εκπομπής θα αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο και τις ιδιαιτερότητες του δήμου Μονεμβασίας. Στο πλαίσιο αυτό, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές περιοχές, ενώ τα θέματα που επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν ήταν το βατικιώτικο κρεμμύδι, ο νερόμυλος των Ταλάντων, ο Μαλβαζίας οίνος, τα φημισμένα μπαρμπούνια και οι γαριδοπέτουλες του Γέρακα, τα γλυκά Μονεμβασίας, καθώς και συνταγές που ήταν διαδεδομένες παλαιότερα στους γάμους της περιοχής.

Μετά το τέλος των γυρισμάτων, ο πρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου κ. Χαράλαμπος Λύρας δήλωσε πως “πρόκειται για τη σημαντικότερη τηλεοπτική παραγωγή που έχουμε φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι πως εδώ και πέντε μήνες συνεργαζόμαστε με την ομάδα παραγωγής και το γραφείο του ΕΟΤ στο Λονδίνο, παρέχοντάς τους όλα τα στοιχεία που ζήτησαν προκειμένου να καταλήξουν στη θεματολογία και να προετοιμάσουμε από κοινού όλες τις λεπτομέρειες, ενώ προηγήθηκε και ταξίδι έρευνας της παραγωγής στην περιοχή λίγους μήνες πριν, για τον ίδιο λόγο. Η γαστρονομία αποτελεί έναν σημαντικότατο κρίκο του τουριστικού προϊόντος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους”.

Ο δήμος Μονεμβασίας ευχαρίστησε θερμά όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας.