Η Ελλάς του κορωνοϊού – Η Ελλάς του παραλόγου

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


1. Κάνεις λοκ-ντάουν για να περιορίσεις, δήθεν, τη διασπορά του ιού και αφήνεις εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους, να δραπετεύσουν από το “βασίλειο του κορωνοϊού”, και να εκδράμουν ενθουσιώδεις και πλησίστιοι στη δύστυχη επαρχία, (με αυτοκίνητα, τρένα, πλοία και αεροπλάνα) για να εξαπλώσουν παντού τον ιό και να γίνουμε όλοι ίσοι. Ποιοι “εγκέφαλοι” τα σκαρφίζονται αυτά και ποια κοινωνία τα ανέχεται ;

2. Η παραμονή του λοκ-ντάουν έμοιαζε με παραμονή πρωτοχρονιάς παλιών και καλών εποχών: Πήχτρα οι δρόμοι από αυτοκίνητα, πλήθη κόσμου και ουρές στα εμπορικά καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, στα σουπερ-μάρκετ, στις γκαλερί, στα είδη καλλυντικών, στα κομμωτήρια και στα κέντρα αισθητικής, στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας κλπ, κλπ. Γεμάτες οι καφετέριες, τα ουζερί, οι ψησταριές, τα φαγάδικα αλλά και οι πλατείες, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι με “ευτυχισμένους” πολίτες, χαζο-χαμογελαστούς, με γεμάτα τα χέρια τσάντες, τσαντάκια και τσαντούλες γεμάτες ψώνια ( μερικές – μάλιστα – με κονκάρδες δώρου!!!) .

3. Αξίζει να σημειωθεί ότι ΚΑΙ η Σπάρτη μας δεν τα πήγε καθόλου άσχημα κατά την παραμονή του λοκ-ντάουν: Η Σπάρτη, που όταν πέφτει ο ήλιος ερημώνει και οι σπαρτιάτες “κρύβονται στα καταφύγια” (αυτό το ξέρουν όλοι) όλη την ημέρα και ιδιάιτερα το βράδυ της παραμονής του λοκ – ντάουν έσφυζε από ζωή, ενέργεια, κυκλοφορία και αγοραστική κίνηση!!!

Μήπως. τελικά, πρέπει να μας κάνουν κάθε μήνα λοκ-ντάουν για να “ζωντανεύουμε”; Λέω, τώρα!!!


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News