“Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εµπόρευµα για να πλουτίζουν κάποιοι”

“Με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στον Πάρνωνα και στους άλλους ορεινούς όγκους στην Πελοπόννησο, θα δεσμευτούν και θα καταστραφούν χιλιάδες στρέμματα δάσους, θα προκληθούν ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στο μικροκλίµα της περιοχής, στη χλωρίδα και στην πανίδα.

Ο τεράστιος όγκος εκσκαφών – εκβραχισμών, τα εκατοντάδες χιλιάδες κυβικά μέτρα μπετόν και σίδηρο και τα κουφάρια των ανεμογεννητριών θα μείνουν για πάντα στον Πάρνωνα και στους άλλους ορεινούς όγκους στην Πελοπόννησο.

Η εκπομπή υποήχων θα επηρεάσει όχι µόνο την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, αλλά και την υγεία των ανθρώπων”.

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων υποστηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, οι πρόεδροι, καθώς και τα κοινοτικά συμβούλια Καρυών και Κοσμά σε δημόσιο κάλεσμά τους προς τους προέδρους των χωριών, τα εργατικά σωματεία, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, όλα τα τοπικά σωματεία, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις τους ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Για το λόγο αυτό οργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κοσμά την Κυριακή 13 Ιουνίου στις 11 το πρωί.

“Εμείς θεωρούμε ότι ο ενεργειακός σχεδιασμός και η αξιοποίηση όλων των πλούσιων ενεργειακών πηγών που διαθέτει η χώρα µας (ορυκτά καύσιμα, φυσικό αέριο, νερά, αέρας, ήλιος κλπ) πρέπει να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες (ρεύμα φθηνό για τα λαϊκά στρώματα) και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα για να πλουτίζουν κάποιοι”, καταλήγουν.