Η ενθρόνιση της ιεράς εικόνας του Αγίου Νίκωνος

enthronisi

eikona Osiou Nikona

Το απόγευμα της Κυριακής 22 Νοεμβρίου, στον ιερό ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε η ενθρόνιση της ιεράς εικόνας του αγίου στο μέσο του ναού. Στη συνέχεια εψάλησαν τα μακαριστήρια του αγίου από τον σεβασμιώτατο, τους ιερείς, τους ιεροψάλτες και το λαό.

Ακολούθησε η χειροθεσία σε αναγνώστη του Χρήστου Σπηλιώτη, μαθητή Λυκείου και δευτερότοκου υιού του υπερπολύτεκνου εφημερίου του ναού π. Αθανασίου.

Ο σεπτός ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουμε ως κοινωνία και ο καθένας προσωπικά να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τα παιδιά, ώστε αυτά να ξεπεράσουν τους πολλαπλούς κινδύνους που παραμονεύουν, αλλά και να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα αύριο σε πιο σταθερές και ηθικές βάσεις. Για το νέο αναγνώστη ο σεβασμιώτατος εξέφρασε ευχές για μία δημιουργική και ενάρετη ζωή, ενώ υπογράμμισε το μεγάλο αριθμό νέων που έχει ο ίδιος χειροθετήσει σε αναγνώστες σε μία μικρή σχετικά μητρόπολη σαν τη δική μας.

xeirotonia

Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η απονομή επάθλων στους νικητές του 1ου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου στη μνήμη του Οσίου Νίκωνος “του Μετανοείτε”, που συνδιοργάνωσαν την Κυριακή το πρωί με επιτυχία η ιερά μητρόπολη, ο δήμος Σπάρτης και ο αθλητικός οργανισμός του δήμου. Τέλος, ο σεβασμιώτατος διένειμε στο εκκλησίασμα επετειακό λεύκωμα για τα εξήντα χρόνια από τον εγκαινιασμό του ιερού ναού.

(με πληροφορίες από www.immspartis.gr)