Η Ενορία Τσεραμιού συνδράμει τα πυρόπληκτα Βάτικα

enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (1)

enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (1)

Με έντονο το συναίσθημα της αγαπητικής προσφοράς προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, είκοσι τέσσερις ενορίτες του Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού, με επικεφαλής τον εφημέριό τους π. Παναγιώτη Λάτση, επισκέφθηκαν το Σάββατο 1 Αυγούστου πυρόπληκτες περιοχές των Βατίκων, για να τις ενισχύσουν υλικά και οικονομικά.

Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας είχαν συγκεντρωθεί κάθε λογής αγαθά, όπως κουβέρτες, είδη ρουχισμού, τρόφιμα, γάλατα, λάδι, απορρυπαντικά, χαρτικά, σαμπουάν και είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς επίσης και φάρμακα που είχαν αγοραστεί από το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας Τσεραμιού, αλλά και φάρμακα και διάφορα άλλα είδη που προσέφερε το φαρμακείο της κ. Ελένης Φιφλή, που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα του Αγίου Ιωάννου.

Αρχικός προορισμός ήταν ο Άγιος Νικόλαος Βοιών, ένα από τα χωριά των Βατίκων το οποίο επλήγη σφοδρότατα από την πύρινη λαίλαπα.

Στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών τους ενορίτες του Τσεραμιού υποδέχτηκαν τόσο η πρεσβυτέρα όσο και ο καλός εφημέριος του χωριού π. Διονύσιος Μιχαλέτος, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τόσο για την οικονομική ενίσχυση που έλαβε διά του φιλοπτώχου ταμείου τους όσο και για την προσφορά των παραπάνω ειδών, επεσήμανε αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αγάπης και της αλληλεγγύης που έχει ο έλληνας στην ψυχή του και που αυθόρμητα και συγκινητικά εκδηλώνεται κάθε φορά που ο συνάνθρωπός του βρεθεί σε περίπτωση ανάγκης.

enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (5)

Επόμενος προορισμός των ενοριτών του Τσεραμιού ήταν το γηροκομείο της ιεράς μητροπόλεώς μας στη Νεάπολη, όπου τους υποδέχθηκαν ολόθερμα ο διευθυντής του ιδρύματος π. Παναγιώτης Αρρώνης και το ιδιαίτερα φιλόξενο προσωπικό του, το οποίο εξέφρασε τις δικές του ευχαριστίες.

Οι ενορίτες του Τσεραμιού, αφού παρέδωσαν στον π. Παναγιώτη διά μέσου του φιλοπτώχου ταμείου τους χρηματικά ποσά τόσο για το φιλόπτωχο ταμείο της Νεαπόλεως όσο και για το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα, άκουσαν με μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη συγκίνηση τα όσα ο π. Παναγιώτης τούς εξιστόρησε για τις δραματικές ώρες που οι κάτοικοι των Βατίκων πέρασαν, βλέποντας τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μία στιγμή στην άλλη.

enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (11)

Μετά το μεσημβρινό γεύμα σε ταβέρνα στην παραλία της Νεάπολης, οι κάτοικοι του Τσεραμιού επισκέφθηκαν τις κατασκηνώσεις της ιεράς μητρπόλεως για άτομα με ειδικές ανάγκες, που βρίσκονται στη Νεάπολη, για να απολαύσουν το φρούτο που τους προσφέρθηκε, αλλά και για να τελέσουν τον εσπερινό στο εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου. Τον εσπερινό τέλεσε ο εφημέριός τους π. Παναγιώτης, ενώ στο ψαλτήρι έψαλαν ο π. Διονύσιος Μιχαλέτος, που είναι υπεύθυνος των κατασκηνώσεων εκεί, αλλά και ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν σε εκείνον τον όμορφο και φιλόξενο χώρο των κατασκηνώσεων.

enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (14)

Μετά τον εσπερινό και ατενίζοντες πια «την του ηλίου δύσιν», αναχώρησαν όλοι για το Τσεραμιό, ευχαριστώντας και δοξολογώντας το Θεό για την αίσια έκβαση της αποστολής τους.

Ο εφημέριος του Τσεραμιού αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τα μέλη του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας του, τη φαρμακοποιό κ. Ελένη Φιφλή, τους οδηγούς των επιβατικών αυτοκινήτων και τους ενορίτες αλλά και τους φίλους της ενορίας του Τσεραμιού για την ολοπρόθυμη και άμεση ανταπόκρισή τους σε αυτό το, μόλις πέντε ημερών, κάλεσμα αγάπης που τους έκανε, καθώς επίσης και τους εφημερίους Αγίου Νικολάου Βοιών και Νεαπόλεως, π. Διονύσιο Μιχαλέτο και π. Παναγιώτη Αρρώνη, αντίστοιχα, για τη ζεστή αγκαλιά και τη φιλοξενία που τους επεφύλαξαν.

Είθε ο πανάγαθος Θεός να δωρίζει την υγεία σε όλους, προ πάντων δε να δωρίζει υγεία και δύναμη στους πληγέντες αδελφούς μας, ώστε να μπορέσουν και πάλι να σταθούν στα πόδια τους”, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

πηγή: immspartis.gr

φωτογραφίες: Γ.Π.Λ, Μαριάννα Λάτση

enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxesenoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (2)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (3)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (4)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (6)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (7)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (8)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (9)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (10)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (12)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (13)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (15)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (16)enoria Tseramiou stis pyropliktes perioxes (17)