Η εξέλιξη του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης συζητήθηκε στη Βουλή

Συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη προς την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την πορεία της εξέλιξης του έργου του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης. Εκ μέρους της κυβερνήσεως, προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει στον λάκωνα βουλευτή η Υφυπουργός Ζέτα Μακρή.

Το βασικό ζήτημα της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Θανάση Δαβάκη ήταν αυτή τη φορά η συγκρότηση του τεχνικού συμβουλίου του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τα ποσοστά επικαιροποίησης της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού για την πόλη της Σπάρτης κτιρίου.

Η υφυπουργός, απαντώντας στον κ. Δαβάκη, είπε ότι μόλις πρόσφατα και μετά την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησής του στις 4/10/2021, προχώρησε η συγκρότηση του τεχνικού συμβουλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ. και για την ταχύτητα της διαδικασίας το θέμα του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης διαβιβάστηκε στο τεχνικό συμβούλιο του Υπουργείου Υποδομών, το οποίο σε πρόσφατη συνεδρίασή του ζήτησε ορισμένες τεχνικές διευκρινίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Τέλος, η υφυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Δαβάκη ότι στην επόμενη συνεδρίαση του τεχνικού συμβουλίου του υπουργείου υποδομών θα υπάρξει η γνωμοδότηση για τα ποσοστά επικαιροποίησης της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης του εμβληματικού αυτού κτιρίου της Σπάρτης.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Δαβάκης δήλωσε: “Σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα για την αποκατάσταση του εμβληματικού και ιστορικού κτιρίου του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Θα παρακολουθώ από κοντά τα επόμενα βήματα και μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τους θεσμικούς φορείς της πόλης, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο”.

Το βίντεο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.