Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου

mitropolitis Eystathios

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου η εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας. Στο πλαίσιο του εορτασμού, το απόγευμα της Πέμπτης τελέστηκε στον ιερό ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ομιλήτρια ήταν η κ. Ελένη Παπαδόγιαννη, αναπληρώτρια διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

Τη κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέστηκε η θεία λειτουργία σε όλους τους ιερούς ναούς της λακωνικής πρωτεύουσας, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και της μαθητιώσας νεολαίας.

Ειδικότερα στον μεγαλοπρεπή ιερό ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών συνταγματάρχης Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης στο νομό και εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της λακωνικής πρωτεύουσας.

Για την προσωπικότητα και την πολυποίκιλη προσφορά των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Ιωάννη του Χρυσοστόμου και Γρηγορίου του Ναζιανζηνού, μίλησε η θεολόγος του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης κ. Μαρία Θεοφιλάκου, η οποία εξέφρασε την ευχή την ημέρα αυτή εκπαιδευτικοί και μαθητές να μη στέκονται μόνο στην εορτή, αλλά να εμβαθύνουν στο έργο των Τριών Αγίων, ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και πρότυπα για μίμηση.

Με την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας και αφού πρώτα δεκάδες παιδιά μετέλαβαν της θείας ευχαριστίας, ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στη μαθητιώσα νεολαία να έχει τη φώτιση του Θεού και των Προστατών των Γραμμάτων, πίστη, ψυχική και σωματική υγεία, ισχυρή θέληση και επιμονή, έτσι ώστε να καταφέρει να ανορθώσει την πατρίδα μας, που τα τελευταία χρόνια βάλλεται πανταχόθεν.

πηγή: immspartis.gr