Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Σπάρτης για τη διεθνή ημέρα Μεταναστών

Με αφορμή την διεθνή ημέρα Μεταναστών η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Σπάρτης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ως Επιτροπή, ως νεολαίοι, ως εργαζόμενοι και πολίτες αυτού του τόπου χαιρετίζουμε τους έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό, ειδικότερα τους χιλιάδες νέους, που αναγκάστηκαν να φύγουν τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν τον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα τους σε άλλες χώρες.

Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Η Διεθνής Ημέρα Μεταναστών βρίσκει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε ακόμα χειρότερη θέση. Μπορεί να μην έχουμε το ίδιο χρώμα, την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία,έχουμε όμως τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια όνειρα για το παρόν και το μέλλον.

Σε όλα τα παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα, στη φρίκη του πολέμου, πνιγμένα στο Αιγαίο, στα διάφορα κολαστήρια, όπως η Μόρια, δεν άξιζε τίποτα λιγότερο από μία ζεστή αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα παιχνίδι, λίγη χαρά.

Το ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους είναι γέννημα του ιμπεριαλισμού. Η καταλήστευση των χωρών της Ασίας και της Αφρικής, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ανεξάρτητα από τα προσχήματα, είναι η αιτία της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Κατά συνέπεια, καμία αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να υπάρξει από αυτούς που το δημιουργούν.

Οι λαοί και τα παιδιά όλου του κόσμου δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους!

Εκφράζουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλα τα προσφυγόπουλα. Έχουμε ευθύνη να τα υποδεχτούμε, να τα αγκαλιάσουμε, να διεκδικήσουμε όρους πραγματικής ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε πείσμα για δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στους πραγματικούς θύτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης!

– Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

– Ενάντια στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

– Ενάντια στον Κανονισμό του Δουβλίνου της ΕΕ για το άσυλο.

Δυναμώνουμε τη συζήτηση, τη διεκδίκηση μέσα από τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, καταδικάζουμε το έγκλημα και την πολιτική που το προκαλεί”.