Η ετήσια γιορτή του Μουσικού Συνδέσμου “Πέτρος ο Πελοποννήσιος”

Petros Peloponnisios protomi

Petros Peloponnisios protomi

Το ΔΣ του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας “Πέτρος ο Πελοποννήσιος” με χαρά ανακοίνωσε το φετινό πρόγραμμα για την ετήσια εορτή (29 Ιουνίου), με την οποία είναι συνδεμένος και ο ονοματοδότης του συνδέσμου και συντοπίτης μας, μέγας διδάσκαλος κυρ Πέτρος ο Λαμπαδάριος και Λακεδαιμόνιος:

> Την Κυριακή 28 Ιουνίου και ώρα 7.30′ μμ στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου στο γραφικό νησί της Κρανάης (Γύθειο), θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας του Συνδέσμου επί τη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Ψαλτικά της πανηγύρεως -κατόπιν προτροπής του χοράρχη του Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Τζανάκου- θα προεξάρχει ο πρωτοψάλτης της μητροπόλεως Μάνης και γραμματέας του Συνδέσμου κ. Κυριάκος Δερδελάκος. Το αριστερό αναλόγιο θα συγκροτηθεί υπό τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Ιωάννη Μερεκούλια.

> Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 7.00′ θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Σπάρτη, καθώς και το μνημόσυνο στον αείμνηστο διδάσκαλο Πέτρο τον Λαμπαδάριο. Μετά το πέρας της ακολουθίας θα ψαλεί το καθιερωμένο τρισάγιο στην προτομή του διδασκάλου, που βρίσκεται στο πάρκο του μητροπολιτικού ναού επί της λεωφόρου Λυκούργου.

> Τη Δευτέρα το βράδυ και ώρα 8.30′ η χορωδία και τα μέλη του Συνδέσμου είναι προσκεκλημένοι στο μετόχι της ιεράς μονής Ιβήρων στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, στην αγρυπνία που θα πραγματοποιηθεί επί τη μνήμη της Σύναξης των Δώδεκα Αποστόλων.

Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου, οι φιλόμουσοι και φιλακόλουθοι να συμμετάσχουν στο φετινό εορταστικό πρόγραμμα.