Η Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής αναζητά εθελοντές στη Λακωνία

paidiatros

paidiatros

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο νομό μας το πανελλήνιο συνέδριο της Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, με τη συμπαράσταση των δήμων Σπάρτης και Μονεμβασίας και της Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σκοπός της Εταιρίας είναι η πρόληψη και προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, μέσα από την επιστημονική έρευνα και διαφώτιση, την κοινωνική ενεργοποίηση σε συγκεκριμένες δράσεις και την κοινοτική αλληλεγγύη.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου αποφασίστηκε η ίδρυση παραρτήματος της εταιρείας στο νομό μας, με έδρα τη Σπάρτη. Το παράρτημα Λακωνίας προτίθεται σύντομα να αναλάβει δράσεις. Σε συντονισμό με αντίστοιχους φορείς πρόληψης και προαγωγής υγείας θα ερευνήσει τις τοπικές ανάγκες σε αντίστοιχα θέματα και θα διαμορφώσει στρατηγική παρεμβάσεων, τις οποίες και θα υλοποιήσει με τη συνδρομή των εδώ μελών και φίλων-εθελοντών.

Προς τον σκοπό αυτό καλούνται οι λάκωνες πολίτες που ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν τις δράσεις της εταιρίας ως μέλη ή εθελοντές να επικοινωνήσουν με το παράρτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: SocPedLak@gmail.com. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στις ιστοσελίδες www.socped.gr/ ή https://sites.google.com/site/socpedlak/.