“Η Ευρωπαϊκή Ένωση κήρυξε τον πόλεμο στους φτωχούς”

simaia eyropaikis enosis

simaia eyropaikis enosis

άρθρο του Στάθη Διομήδη

________________________________________________________________________________

Μια τρομακτική αποκάλυψη έκανε ο δημοσιογράφος Paul Mason στο “Channel 4”. Αποκάλυψε πως η Κομισιόν διά στόματος του Ντέκλαν Κοστέλο, επικεφαλής στη Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων και μέλος της “πάλαι ποτέ” τρόικα, έστειλε επιστολή στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και απαιτεί να μην ψηφιστούν από την ελληνική βουλή τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και για τις εκατό δόσεις σε εφορία και ταμεία. Αναφέρει ουσιαστικά ότι εάν δεν ελεγχθούν και υποδειχθούν από τους χαρτογιακάδες της ΕΕ τα νομοσχέδια, θα θεωρηθεί ότι η νόμιμα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, απειλώντας ουσιαστικά ότι αυτό αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και θα έχει συνέπειες.

Με αυτό το βέτο – εντολή – εκβιασμό η ΕΕ, παραδομένη πλήρως στον σκληρό γερμανικό επεκτατισμό, κηρύσσει επίσημα τον πόλεμο στους φτωχούς και σε όσες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τολμήσουν να δώσουν οποιασδήποτε μορφής ανακούφιση στους “άθλιους” και κατατρεγμένους.

Παρόλο που σχεδόν το 20% των ευρωπαίων πολιτών και σχεδόν το 35% των ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθεί να απαγορεύσει να δοθεί οποιασδήποτε μορφής ανακούφιση στους κατατρεγμένους. Και βέβαια απαγορεύει το δικαίωμα μιας νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης να στηρίξει τα φτωχά στρώματα του λαού.

Νωρίτερα ο πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ, είχε απειλήσει την Ελλάδα με σενάριο Κύπρου. Είχε πάρει τη σκυτάλη από τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει απαξιωτικά και προσβλητικά για την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο ελληνικός λαός έκανε στην άκρη τους ανθρώπους του (Σαμαρά, Βενιζέλο και Χαρδούβελη) και ψήφισε αντίθετα απ’ ό,τι ο ίδιος απαιτούσε.

Πρώτος το χορό σέρνει ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κ. Σουλτς, που με κάθε ευκαιρία απαιτεί από τον έλληνα πρωθυπουργό να διώξει τον κ. Καμμένο από την κυβέρνηση και να συγκυβερνήσει με τον εκλεκτό του, κ. Θεοδωράκη, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στα εσωτερικά της χώρας.

Η σημερινή εξέλιξη δείχνει με τον πιο τραγικό τρόπο πώς το όραμα της Ευρώπης των Λαών έχει γίνει εφιάλτης αλλά και ο πολιορκητικός κριός του γερμανικού επεκτατισμού και της επιβολής μιας “δημοκρατικής μοναρχίας” με μονάρχη τη γερμανική ελίτ.

Η προσπάθεια διάλυσης του κοινωνικού κράτους στην Ευρώπη είναι στρατηγική επιλογή της γερμανικής ελίτ και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο, για να το πετύχει. Γι’ αυτό οι ευρωπαϊκοί λαοί με πρώτο τον ελληνικό, που δέχεται αήθη επίθεση αυτή τη στιγμή, πρέπει να αντισταθούν και να παλέψουν για δημοκρατία και αξιοπρέπεια, καθώς ο ολοκληρωτισμός πλέον είναι προ των πυλών…

________________________________________________________________________________

Ο Στάθης Διομήδης είναι αρθρογράφος, με σπουδές στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, εθελοντής διασώστης, αλλά και συντονιστής της εθελοντικής ομάδας “Έλληνες Ενεργοί Πολίτες”.