Η Ε.Θ.Ο.Λ. αναζητά νέα στέγη

ethol

ethol

Σε αναζήτηση στέγης βρίσκεται η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας, η οποία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για να απευθύνει έκκληση συμπαράστασης σε φορείς και ιδιώτες:

“Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους της ότι με λύπη της «μετακομίζει» από το γνωστό «τυφλό» αλλά φωτεινό και αγαπημένο «υπόγειο» του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, που τόσο φιλόξενα στέγασε τις συναντήσεις, τις πρόβες και τις προετοιμασίες των θεατρικών παραστάσεων, τις διαφωνίες και τις χαρές μας, το θεατρικό παιχνίδι και τις επιλογές των έργων, τους σκηνοθέτες, τους συνεργάτες και όσους πέρασαν έστω και για λίγο από την ΕΘΟΛ από το 2007 μέχρι σήμερα.

Αναχωρώντας από το χώρο αυτό οφείλουμε να μνημονεύσουμε με ευγνωμοσύνη τον αείμνηστο Γιώργο Σαϊνόπουλο, ο οποίος υπηρετώντας τον Πολιτισμό και το Θέατρο μάς παραχώρησε το υπόγειο, το οποίο ανακαινίσαμε και συντηρήσαμε, για να στεγάσουμε τις δραστηριότητες της ΕΘΟΛ. Είναι γεγονός ότι ο Γ. Σαϊνόπουλος αναγνώριζε τους υπηρέτες της Τέχνης και συχνότατους θεατές του Σαϊνοπουλείου Θεάτρου, οι οποίοι επέλεγαν να παρακολουθήσουν την παράσταση και δεν έφθαναν τυχαία εκεί.

Πιστεύουμε ότι η πόλη γίνεται ολοένα και φτωχότερη πολιτιστικά. Πρώτα τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα χρήσης της αίθουσας του δήμου Σπάρτης, στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης, τον τελευταίο καιρό η πλήρης αδυναμία χρήσης της αίθουσας αυτής για λόγους εργασιών και τώρα η αναγκαστική μετακόμισή μας από το υπόγειο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, που απετέλεσε μέχρι τώρα πολιτιστική κυψέλη.

Ευχαριστούμε θερμά το Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα για τη μέχρι τώρα φιλοξενία της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας και απευθύνουμε έκκληση συμπαράστασης σε φορείς και ιδιώτες. Τα μέλη της ΕΘΟΛ που δεκαπέντε χρόνια τώρα παρέχουν αδιάλειπτα τη θεατρική και πολιτιστική τους δράση, στο περιθώριο της επαγγελματικής και οικογενειακής τους ζωής, βραβευόμενοι κατ΄ επανάληψη σε καλλιτεχνικές διοργανώσεις αλλά κυρίως στην καρδιά των σπαρτιατών, αναζητούν νέα στέγη για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους.

Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε τη δυνατότητα να ανακοινώσουμε στο κοινό και τους ενδιαφερόμενους τη νέα μας διεύθυνση”.