Η Ζωή και ο Γιάνης είναι ο διάολος μεταμορφωμένος

Varoufakis Konstantopoulou

Varoufakis Konstantopoulou

Η Κωνσταντοπούλου έχει ψείρες και ο Βαρουφάκης σκαλίζει τη μύτη του κρυφά πριν κάνει χειραψία με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών. Με λίγα λόγια αυτά τα δύο πολιτικά αποβράσματα κουβαλούν ό,τι πιο σάπιο και απεχθές έχουμε δει από τη μεταπολίτευση και μετά. Την έκανα την καταγγελία μου κι εγώ να δουν. Έγινα κι εγώ τώρα έγκριτο ΜΜΕ; Ξέρετε, σαν αυτά που χρωστούν της Μιχαλούς αλλά την βγάζουν λάδι χρόνια τώρα; Ναι βέβαια, νομίζω πως έγινα πολύ έγκριτο ΜΜΕ τώρα που έβρισα αυτούς τους δυο παλιανθρώπους.

Δεν το πάει καλά ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ που έχει πιάσει στασίδι σε μέσα που βάλλουν νυχθημερόν -για τους δικούς τους λόγους- εναντίον βασικών στελεχών του. Στελεχών του που και λαοφιλή είναι και φρέσκο αέρα κόμισαν στο όζον πολιτικό τοπίο και ώρες-ώρες δείχνουν να παλεύουν μόνα τους απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δέχονται από ντόπια και ξένα συμφέροντα. Ώρες-ώρες μου έρχεται στο νου πως ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμάει τον εαυτό του.

Ερώτηση: Πόσοι από αυτούς που ενημερώνονται από τα ΜΜΕ του συστήματος αντιλαμβάνονται τι πραγματικά γίνεται και ποιο το μέγεθος του αποπροσανατολισμού; Φοβάμαι πως λίγοι. Απογοητευτικά λίγοι.

Υ.Γ. (για τους βραδυφλεγείς): Η πρώτη παράγραφος του κειμένου είναι ειρωνική.