Η θεατρική παράσταση “Παραμύθι δίχως όνομα” στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Mouseio elias kai ladiou Sparti

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (20/11), παρουσιάζει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 18.00′ την παιδική θεατρική παράσταση «Παραμύθι δίχως όνομα» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού της Σπάρτης.

Η Ομάδα Θεάτρου «Δον Κιχώτες» διασκεύασε και παρουσιάζει το γνωστό ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα, το οποίο αν και γράφτηκε το 1900 παραμένει επίκαιρο. Το έργο δημιουργεί σκέψεις για την ελευθερία, τον πόλεμο, την ανεξαρτησία, την εξουσία αλλά και την αγάπη, έννοιες άμεσα συνδεδεμένες με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι το παραμύθι της γνώσης και της φρόνησης, της αυτοθυσίας και της δειλίας, της πανουργίας μα και της ευγένειας, το παραμύθι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Χριστόπουλου. Παίζουν οι Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Σοφία Νικολοπούλου και Αγγελική Παναγιωτοπούλου.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό, με απαραίτητη ωστόσο την κράτηση θέσης. Τηλέφωνο επικοινωνίας 27310 89315 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00′ – 17.00′).