Το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παρουσιάζοντας την επιτυχημένη παράσταση “Το ρολόι”, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπιμπή, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη “Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα”, η παράσταση προσεγγίζει τα γεγονότα του β΄ παγκοσμίου πολέμου, αλλά και ανιχνεύει τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Επτά ηθοποιοί και ένας επί σκηνής μουσικός ζωντανεύουν τρεις από τις ανθρώπινες ιστορίες εγχώριου και ξένου φασισμού που περιγράφει ο Λουντέμης, άλλοτε σκύβοντας δημιουργικά στη μπρεχτική παράδοση και στο αφηγηματικό θέατρο, και άλλοτε υπηρετώντας με πάθος ένα αυθόρμητο σωματικό θέατρο, εκφραστικό και έντονα συγκινησιακό.

Οι παραστάσεις, με αφορμή τα επικείμενα γενέθλια του Μουσείου Ελιάς, θα δοθούν:
– Την Παρασκευή 8 Απριλίου (10.30′), για σχολικές ομάδες γυμνασίου – λυκείου (κατόπιν συνεννοήσεως). Μετά το τέλος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εισαγωγής στην τέχνη του θεάτρου. Μέσω της ευφάνταστης διαδικασίας του θεατρικού παιχνιδιού, στόχος του εργαστηρίου είναι να λειτουργήσει ως έναυσμα, για τους νεαρούς θεατές, προκειμένου να θέσουν καίρια ερωτήματα σε σχέση με τον εαυτό τους, τον Άλλο, αλλά και τη θέση τους στον κόσμο.
– Το Σάββατο 9 Απριλίου (20.30′), για γενικό κοινό.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ωστόσο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο Ελιάς στο τηλέφωνο 27310 89315 (καθημερινά 10.00′ – 18.00′).