Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Λακωνίας, η Πνευματική Εστία Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης οργανώνουν εκδήλωση – παρουσίαση της νέας έκδοσης των ΓΑΚ – Αρχείων Ν. Λακωνίας με τίτλο “Συμβολαιογραφικές Πράξεις του «Μνήμονος Λακεδαίμονος κυρίου Γεωργίου Χαρτουλάρη» 1833-1835”, που διασώζει τις συμβολαιογραφικές πράξεις του πρώτου συμβολαιογράφου της Λακεδαίμονος, αποκαλύπτοντας πλήθος ιστορικών στοιχείων για την περιοχή. Η επιμέλεια είναι της Πέπης Γαβαλά.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και ώρα 20.30′ στο κτίριο της Πνευματικής Εστίας (Λυκούργου 82 και Χαμαρέτου). Οι ομιλητές θα αναπτύξουν σχετικά με το βιβλίο θέματα:

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους ως υπηρεσία διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης (δρ Μαριέττα Μινώτου, διευθύντρια Γενικών Αρχείων του Κράτους)

Η μοναξιά του αρχειοδίφη. Η συμβολή του βιβλίου «Συμβολαιογραφικές Πράξεις του Μνήμονος Λακεδαίμονος κυρίου Γεωργίου Χαρτουλάρη 1833-1835» στην επίλυση ιστορικών προβλημάτων του δήμου Φάριδος (Θεόδωρος Κατσουλάκος, διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ)

Σημειογράφοι – Μνήμονες – Συμβολαιογράφοι. Η δημιουργία ενός θεσμού (Νικόλαος Γ. Τόμπρας, συμβολαιογράφος Ναυπλίου).

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης και η πρόεδρος ΝΠΠΠ Δ. Σπάρτης Γεωργία Γαλανοπούλου.

Για πληροφορίες σχετικά με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Λακωνίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27310 22884.