Η κατάργηση της αργίας των τριών ιεραρχών

sxoliki aithousa

γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος


Επιτέλους! Σώθηκε το ελληνικό σχολείο! Η Ημέρα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών δεν θα είναι, πλέον, αργία!

Μέσα στο διαρκές καθεστώς των εξοντωτικών για τον λαό μνημονίων και στην κρίση με την Τουρκία που βαθαίνει επικίνδυνα λόγω της άνευ όρων πρόσδεσης της Ελλάδας στο άρμα της Δύσης και των ΗΠΑ, η υπουργός Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας νομοθετεί την κατάργηση της σχολικής αργίας των Τριών Ιεραρχών!.

Η κυβέρνηση, αντί να νομοθετήσει για αυξημένες επιχορηγήσεις στα σχολεία, για καλύτερα, σύγχρονα και ασφαλή διδακτήρια, για υλικοτεχνικές υποδομές και εξοπλισμό, για καλύτερα προγράμματα και βιβλία, για μόνιμο κι επαρκές διδακτικό προσωπικό, κλπ, κλπ, βάζει στο στόχαστρο μια πατροπαράδοτη εορτή αιώνων.

Οι εορταστικές αργίες, ως θεσμός, έχουν μια σημειολογία: Με την καθιέρωση και τον εορτασμό τους η Πατρίδα, το Έθνος, η Κοινωνία αποδίδουν την οφειλόμενη Τιμή, Μνήμη και Αναγνώριση σε γεγονότα και πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία και την επιβίωση του Έθνους μέσα στους αιώνες. Επομένως, η όποια προσπάθεια κατάργησης τέτοιου χαρακτήρα αργιών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας Καιάδας, στον οποίο οι εκάστοτε κρατούντες επιχειρούν να πετάξουν κάθε τι που θυμίζει Πατρίδα, Ορθοδοξία, Ιστορία και Παράδοση.

Η προσπάθεια αυτή, για συντριβή κι εξαφάνιση της ελληνορθόδοξης παράδοσης, αποτελεί επιλογή και σχέδιο “σκοτεινών κέντρων” που με υπομονή, επιμονή και σύστημα εξελίσσεται μεθοδικά στη χώρα μας εδώ και 10ετίες με επίκεντρο το ελληνικό σχολείο. Το τελικό αποτέλεσμα (αν δεν αντισταθούμε σθεναρά σ’ αυτήν την επίθεση που δεχόμαστε) θα είναι να απολέσουμε, ως λαός, κάθε στοιχείο της εθνικής και ορθόδοξης ταυτότητάς μας και να γίνουμε, μαζί με άλλους λαούς, ένα άμορφο συνονθύλευμα – μια “σκορδαλιά” – μέσα στο γουδί της παγκοσμιοποίησης.