Η κατάσταση του Νοσοκομείου Μολάων μέσα από τα μάτια των εργαζομένων

Επιδιώκοντας την ενημέρωσή της για τα καίρια προβλήματα της τοπικής κοινωνίας, η δημοτική τοπική οργάνωση Μονεμβασίας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε συνάντηση με την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Μολάων.

Η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Διονυσία Κρέζου, επεσήμανε τα εξής:
1) Η έλλειψη προσωπικού προέκυψε το 2007, εξαιτίας της μετάταξης δεκατριών εργαζομένων με το νόμο πρόσκληση-μετάταξη.
2) Ύστερα από την παραίτηση και των δύο αναισθησιολόγων τον Ιούνιο του 2016, το νοσοκομείο κατέληξε να καλύπτεται με αναισθησιολόγο μόνο τρεις φορές την εβδομάδα.
3) Το νοσοκομείο δεν έχει ενισχυθεί με ειδικευόμενους γιατρούς, καθώς οι ίδιοι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον.
4) Υπάρχουν δώδεκα θέσεις ΔΕ και πέντε θέσεις ΤΕ στο νοσηλευτικό τομέα που δεν έχουν καλυφθεί. Προσωρινά και μέχρι το τέλος του 2016 το νοσηλευτικό προσωπικό έχει ενισχυθεί μέσω προσλήψεων που πραγματοποίησε το ΚΕΕΛΠΝΟ και μέσω επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού.
5) Όσον αφορά στο ΕΚΑΒ, απαιτείται ενίσχυση του τομέα Μολάων.
6) Το φαρμακείο του νοσοκομείου λειτουργεί εύρυθμα.
7) Προς ενίσχυση του διοικητικού προσωπικού, ανέλαβε πρόσφατα υπηρεσία υπάλληλος πληροφορικής. Επιπλέον, το Σεπτέμβριο αναμένεται να προστεθούν στο διοικητικό δυναμικό του νοσοκομείου δύο υπάλληλοι ΔΕ (από διαγωνισμό του ’98), καθώς και μία παρασκευάστρια ΤΕ η οποία θα ενισχύσει το μικροβιολογικό.

Συνοψίζοντας, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων προτείνει:
1) Διασπορά των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για καλύτερη κάλυψη.
2) Επαναφορά του κριτηρίου της εντοπιότητας στο νόμο των προκηρύξεων.
3) Αντικατάσταση των ιδιωτικών συνεργείων με ατομικές συμβάσεις οκτάωρης απασχόλησης και κανονικού μισθού, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας.
4) Πρόσληψη βοηθητικού προσωπικού – βοηθών θαλάμων.

Τονίστηκε τέλος από πλευράς του συλλόγου ότι, παρά την καλή συνεργασία με τη μονάδα της Σπάρτης, θα διεκδικεί πάντα την αυτονομία του νοσοκομείου Μολάων.