Η Λακωνία παρουσιάζει το Ελληνικό Πρωινό στη 10η HORECA

Enosi Xenodoxeion Lakonias (front)

Enosi Xenodoxeion Lakonias

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, η οποία θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”) κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 9 Φεβρουαρίου, η Λακωνία θα παρουσιάσει το δικό της ελληνικό πρωινό, στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικό Πρωινό (Hall 4, περίπτερα Α17-Β17), την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου ώρα 12.00΄ – 13.00′.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Λακωνία είναι ο πρώτος νομός της Πελοποννήσου που εντάχθηκε επίσημα στο πρόγραμμα του Ελληνικού Πρωινού του ΞΕΕ, ως 18ο κατά σειρά πρότυπο ελληνικού πρωινού σε όλη την Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή του στη Μονεμβάσια τον Μάιο του περασμένου έτους.

Το Ελληνικό Πρωινό είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία του ΞΕΕ η οποία υλοποιείται μεθοδικά από το 2010, με στόχο τη σύνδεση και αξιοποίηση του πολιτισμικού – γαστρονομικού πλούτου της χώρας με τα ελληνικά ξενοδοχεία. Είναι ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου ο επισκέπτης των μονάδων φιλοξενίας απολαμβάνει γευστικά τα αυθεντικά εδέσματα του κάθε τόπου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπουφέ του ελληνικού πρωινού για τη Λακωνία, μεταξύ άλλων, θα τον έχουν το σύγκλινο και τα λουκάνικα Μονεμβασίας, το λαδοτύρι Νεάπολης, η φέτα, το ψηστίρι και η γραβιέρα Μονεμβασίας, ο καγιανάς, τα αμυγδαλωτά Μονεμβασίας, ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, ο μπρούστουλας, οι πεταρίτσες με μέλι και κανέλλα, η χορτόπιτα με παραδοσιακό φύλλο, ο γλυκός τραχανάς, τα τραγανιστά σταρένια παξιμάδια, γλυκά κουταλιού κλπ.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, ως αρωγός προώθησης και καθιέρωσης του ελληνικού πρωινού σε όλα τα καταλύματα τπυ νομού, είναι πεπεισμένη ότι η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει κύριο αναγνωριστικό στοιχείο της ταυτότητας του λακωνικού ξενοδοχειακού προϊόντος, θα φέρει πιο κοντά τους ξενοδόχους και τους παραγωγούς, θα τονώσει την τοπική οικονομία και, κατά συνέπεια, θα λειτουργήσει ως εργαλείο προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.