Αίτημα να συζητηθεί το θέμα των καθαριστριών και άλλων εργαζομένων των πελοποννησιακών νοσοκομείων στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου διατυπώνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης. Απευθυνόμενοι προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, σημειώνουν:

“Κύριοι, όπως γνωρίζετε, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν στους ιδιώτες τις υπηρεσίες φύλαξης, εστίασης και καθαρισμού των δημοσίων νοσοκομείων. Αυτές οι αναγκαίες υπηρεσίες για την καλή λειτουργία των νοσοκομείων έπαψαν να γίνονται από μόνιμο προσωπικό, υποβαθμίστηκαν και αξιοποιήθηκαν για να κερδίζουν οι εργολάβοι με θύματα τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απομάκρυνε τους εργολάβους και, αντί να μετατρέψει τις συμβάσεις των εργαζομένων (πολλοί εργάζονται 15 και 17 χρόνια) σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, προχώρησε σε προσλήψεις προσωρινής απασχόλησης πολύ λιγότερες από τις ανάγκες και με διαδικασίες και κριτήρια που οδήγησαν στην απόλυση τουλάχιστον του 70% των εργαζομένων στους προαναφερόμενους τομείς σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι υπηρεσίες φύλαξης, εστίασης και καθαρισμού είναι σε διαρκή και μόνιμη βάση αναγκαίες για τη λειτουργία των νοσοκομείων, πρέπει να γίνονται από μόνιμο προσωπικό και όχι να χρησιμοποιούνται σε παιχνίδια ανακύκλωσης της ανεργίας και εξοικονόμησης χρημάτων σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων”.