Η “Μαρία Πενταγιώτισσα” στο Σαϊνοπούλειο: Followers και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια!

Ελληνική παλιγγενεσία, φεμινισμός, Σιν Μπόυ, εκκλησία, Game of Thrones, θεσσαλική επανάσταση, οικολογία, Instagram, δημοτικό τραγούδι, influencing κλπ κλπ τρελά, παλαβά και… νεοελληνικά είδαν και άκουσαν χθες οι θεατές στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ως “Μαρία Πενταγιώτισσα” φιλοτέχνησε μια μάλλον αμφιλεγόμενη περσόνα, πλαισιωμένος από τους θεότρελους χαρακτήρες που ενσάρκωσαν γνωστοί τηλεοπτικοί ηθοποιοί, όπως οι Βίκυ Σταυροπούλου, Αργύρης Αγγέλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μελέτης Ηλίας και Χάρης Γρηγορόπουλος.

Στην κωμωδία αυτή του Μποστ, που γράφτηκε στα 1982, βρήκαν χθες χώρο πλείστα όσα κακώς κείμενα (και) της δικής μας γενιάς: σκάνδαλα, πολιτικός τυχοδιωκτισμός, υπερφορολόγηση, φοροδιαφυγή, υποκρισία, ρατσισμός, ηθική κατάπτωση… Μέσα στο κάδρο μπήκαν η Μέρκελ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο… Μένιος, η τηλεοπτική σαβούρα, οι εικονικές σχέσεις μέσω του ίντερνετ.

Το κοινό έδειχνε να το απολαμβάνει. Και ανεξαρτήτως πώς αποτιμά κανείς το τελικό αποτέλεσμα, βέβαιο είναι πως ο θεατής βρήκε την ευκαιρία να αναστοχαστεί για πολλές πτυχές και της συλλογικής και της προσωπικής του ζωής.