Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρόεδρος της Επιτροπής για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών

Εκδήλωση για την έναρξη του εορταστικού κύκλου εκδηλώσεων για την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το υπουργείο Εσωτερικών και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη το υπουργείο προετοιμάζεται και για τις δύο επετείους. Οι υπηρεσίες και οι εποπτευόμενοι φορείς του θα αναπτύξουν ειδικά προγράμματα συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου, στο πλαίσιο συνεργασίας που θα τεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το υπουργείο Πολιτισμού.

Κατά την εκδήλωση γνωστοποιήθηκε και η σύσταση της εθνικής επιτροπής που θα αναλάβει την οργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, η επιτροπή θα έχει ως συντονίστρια/πρόεδρο την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και μέλη τους δημάρχους Σπάρτης Πέτρο Δούκα, Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο, Λαμίας/Θερμοπυλών Θύμιο Καραΐσκο, ενώ θα συμμετάσχουν οι αντίστοιχοι περιφερειάρχες των διοικητικών περιφερειών όπου υπάγονται οι παραπάνω περιοχές. Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να τεθεί μέλος της επιτροπής ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.