Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Γυθείου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην ιερά μητρόπολη Μάνης, με επίκεντρο τον φερώνυμο μητροπολιτικό ναό του Γυθείου.

Την παραμονή πλήθος κόσμου συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό, κατά τη διάρκεια του οποίου κήρυξε το θείο λόγο ο πρωτοσύγκελλος της ΙΜ Μάνης, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος.

Τη κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου Γ’. Τον θείο λόγο κήρυξε ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ΙΝ Γυθείου π. Ιώβ Κουμούτσης, έχοντας ως κύριο θέμα τον βίο του αγίου Γεωργίου και την αξία της ομολογίας της πίστεως για τους σημερινούς χριστιανούς.

Ο σεβασμιώτατος επαίνεσε τον π. Ιώβ για τον λόγο του, την άριστη επιμέλεια της πανηγύρεως και, ενθυμούμενος την εικόνα της Παναγίας που ο τελευταίος αγιογράφησε αξιοποιώντας το τάλαντο της αγιογραφίας και προσέφερε στον κ. Χρυσόστομο κατά τη διάρκεια του Εσπερινού της Αγάπης, ανέφερε πως κάθε χριστιανός στο σπίτι, στο γραφείο, στο κατάστημα αξίζει να έχει μια εικόνα. Για το λόγο αυτό διενεμήθησαν μικρές εικόνες στο πολυπληθές εκκλησίασμα.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου έως την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους ευσεβών χριστιανών.

(με πληροφορίες – φωτό από www.im-manis.gr)