Η Μονεμβασία γιόρτασε την 200ή επέτειο απελευθέρωσης

Την 200η επέτειος Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας γιόρτασε την Παρασκευή 23 Ιουλίου ο δήμος Μονεμβασίας. Οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις συνέπεσαν με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, αλλά και με τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Κάστρο Μονεμβασίας, ο οποίος κτίστηκε το 1703 από τον ιατροφιλόσοφο Ανδρέα Λικίνιο. Στον ιερό χώρο του Αγίου Νικολάου μετά τα θυρανοίξια, εψάλη αρχιερατική θεία δοξολογία, εις ανάμνηση της δοξολογίας που τελέστηκε με την παράδοση του Κάστρου στους Έλληνες, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Στη συνέχεια έγινε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον καθηγητή και συγγραφέα κ. Δημήτριο Ανδριτσάκη. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του Ελκομένου, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη 22 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Απελευθέρωση του Κάστρου, έγινε επετειακός φωτισμός του βράχου της Μονεμβασίας με ταυτόχρονη προβολή της Ελληνικής σημαίας, εμπλουτισμένη με οπτικά εφέ και τρισδιάστατη προβολή οπτικών, στοιχείων.


Με πληροφορίες από το monemvasianews.gr