Η “Μυθική Πελοπόννησος” στην Κωνσταντινούπολη

Kwnstantinoupoli

Kwnstantinoupoli

Στην Κωνσταντινούπολη και στη 19η Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΕΜΙΤΤ, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κόσμο με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες, ταξίδεψε η “Μυθική Πελοπόννησος” μέσα από εικόνες και γεύσεις. Το τουριστικό αυτό γεγονός έλαβε χώρα από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Σε έναν εντυπωσιακό χώρο 100 τμ, όπου κυριαρχούσαν οι ομορφιές της Πελοποννήσου, αλλά και μια μεγάλη ελιά που μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε στο κέντρο του περιπτέρου, προβλήθηκε σε εκατομμύρια τούρκους, και όχι μόνο, η μοναδικότητα μιας επίσκεψης “ένα βήμα δίπλα”. Στο περίπτερο της “Μυθικής Πελοποννήσου” πραmythical Peloponneseγματοποιήθηκαν εξάλλου προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις για τους συμμετέχοντες πελοποννήσιους επιχειρηματίες.

Την πρώτη ημέρα, το χώρο της τουριστικής προβολής της Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο δήμαρχος του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης κ. Καντίρ Τομπάς, ο οποίος και συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου. Η τελευταία τού μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη, καθώς και την πρόσκλησή του για μια επίσκεψη στην Πελοπόννησο. Ο κ. Τομπάς ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη για τα δώρα της και εκδήλωσε την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τη δεύτερη ημέρα στο περίπτερο βρέθηκε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Νίκος Μαθιουδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του συνεχάρη την κ. Νικολάκου και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την αισθητική παρουσίαση του περιπτέρου, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος προσωπικά θεωρεί την Πελοπόννησο ως έναν εξαιρετικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Ο κ. Μαθιουδάκης πρότεινε μάλιστα στην κ. Νικολάκου η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας να παρουσιάσει τον προορισμό σε ειδική εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Κωνσταντινούπολη. Η αντπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον πρόξενο για την επίσκεψη αλλά και την πρόσκλησή του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το 2013 κατεγράφησαν εξαιρετικά σημαντικές αφίξεις πτήσεων στην Πελοπόννησο, κάτι το οποίο κατέταξε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρώτο στο σύνολο της επικράτειας.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν επιχειρήσεις και φορείς από την Αρκαδία, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αργολίδα, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, παρουσιάζοντας συνολικά τον προορισμό. Καθημερινά λάμβαναν μέρος επιδείξεις γευσιγνωσίας, με ποιοτικά πελοποννησιακά προϊόντα και παραδοσιακές γεύσεις.

Με όπλο τις ομορφιές και τις ποιοτικές της υπηρεσίες, η Πελοπόννησος παρουσιάστηκε δυναμικά στους τούρκους επιχειρηματίες του τουρισμού, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης.